RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Life

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Ніколи так не робіть: чому заборонено дивитися на немовля через голову

Прикмета про те, чому не можна дивитися на дитину через голову і чим це загрожує дитині.

Які повір'я існують з цього приводу розповів "Апостроф Лайф".

Зв'язок поколінь

Літні люди з особливою турботою ставилися до немовлят, вважаючи їх своєрідними ангелами, що спустилися з небес, та крихітними створіннями, які оберігаються всіма силами.

Читайте також: Під час сонячного затемнення можна "переписати" долю: як провести магічний ритуал та загадати бажання

Крім турботи про фізичне благополуччя дитини, вони наслідували численні забобони та прикмети, покликані захистити невинну душу від зла і пристріту. Одним із таких повір'їв було попередження про те, що в жодному разі не можна дивитися на дитину через голову. Це вважалося вірним способом накликати лихо на малюка, зробити його вразливим.

Найвразливіша частина тіла

Люди вірили, що голова немовляти — це найтендітніша і найвразливіша частина його тіла, оскільки там знаходиться джерельце, незакрита частина черепа. Вважалося, що якщо дивитися на дитину зверху, можна пошкодити це тім'ячко, тим самим послабивши його здоров'я і відкривши шлях для хвороб та недуг.

Побоювання пристріту

Дехто казав, що погляд зверху може "проткнути" захисне поле навколо дитини, зробивши його вразливим для негативних енергій. Інші вважали, що такий погляд може наврочити малюка або навіть вкрасти його душу. У багатьох культурах існувала віра в те, що очі мають особливу силу, здатну як захистити, так і завдати шкоди.

Ризик атаки на ауру малюка

Дивитися на немовля зверху вважалося домінантним жестом, який міг придушити слабку ауру дитини. Тому батьки уникали таких поглядів на дитину, щоб не завдати їй шкоди.

Символізм

Крім практичних аспектів, забобони про те, чому не можна дивитися на дитину через голову, також мали глибокий символізм. Це було нагадуванням про те, що батьки мають завжди захищати та опікуватися своїми дітьми, у жодному разі не нехтуючи їх благополуччям.

Звичайно, сучасна медицина, або психологія спростувала б багато цих забобонів, вважаючи їх пережитками минулого. Тим не менш, деякі люди й досі дотримуються звичаю не дивитися на своє чадо через голову, щоб не нашкодити.

Раніше ми розповідали про секрети весняного прибирання: навіщо господині використовують перекис водню.

  • Вас також може зацікавити

Наснилося падіння з висоти: що може сигналізувати такий сон

Як зрозуміти, що ви самодостатня людина: пояснюємо популярні прикмети

Що означає рваний гаманець: роз'яснення прикмети