RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Life

Новини

4 травня

Всі новини

Будьте уважні: ці речі псують настрій вашому коту

Пухнасті муркотливі створіння здатні не лише покращити настрій свого господаря, а й добряче насолити. А все через те, що щось буде не так, як кіт звик.

Які речі можуть зіпсувати настрій коту розповідає "Апостроф лайф".

Позбавлення особистого простору

Якщо кішка шкодить, дряпаючи штори, вилазячи на шафу чи збиваючи склянки з мікрохвильовки, ймовірно, їх хочеться бути якнайвище. Вам варто подумати, чому так відбувається? Яка є небезпека для пухнастого друга на підлозі і чому йому там некомфортно.

Ігнорування вихованця

Коти за своєю природою потребують розваг. Для них характерне чергування коротких періодів активності з тривалими періодами відпочинку для відновлення сил. Щоб уникнути можливих пошкоджень вашого майна, важливо, щоб у кота були власні іграшки. Ба більше – варто й самому періодично гратися з котом, аби він відчував вашу увагу.

Одяг для тварин

Можливо, вам здається кумедним, як виглядає ваш улюбленець у новій модній кофтинці. Однак сам кіт так не думає. У костюмах тварині незручно, рухи обмежені і в цей час вона відчуває стрес. Тож не варто без потреби одягати вихованця, аби не отримувати потім від нього неприємні сюрпризи.

Читайте також: В них вірять по всьому світі: 7 найпоширеніших народних прикмет про котів

Зміна наповнювача в лотку

Якщо забути вчасно замінити наповнювач у лотку кішка знайде чистіше місце для своїх туалетних справ, наприклад – у вашому взутті. А якщо це вже ставалося неодноразово, варто замислитися, у чому може бути проблема: зміна наповнювача, зависокі борти лотка або занадто різкий запах.

Миска для їжі

Якщо улюбленець витягає їжу з миски та їсть на підлозі, можливо посуд чимось його не влаштовує. Можливо, вона надто мала і туди не вміщаються вуса пухнастого.

Раніше ми писали, що означає кішка на порозі будинку..