RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Life

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

В них вірять по всьому світі: 7 найпоширеніших народних прикмет про котів

Серед всіх народних прикмет про котів найбільше відома про чорних котів, які можуть принести біду, якщо перебіжуть людині дорогу. Але є ще багато не менш відомих забобон щодо цих пухнастих тварин.

"Апостроф Лайф" зробив добірку із семи популярних прикмет у народах світу про котів.

Читайте також: Як зрозуміти, що час переїзжати в іншу квартиру: популярні прикмети

Пліткарі

У Нідерландах коти вважаються пліткарськими створіннями, які збирають всі найтемніші таємниці свого господаря, а потім "розповідають" про це іншим котам. Хоч це й звучить не правдоподібно, але іноді можна побачити, що люди відходять від цих тварин подалі під час важливих чи приватних розмов, щоб вони не підслухали.

Прихід несподіваних гостей

В Японії вірять, що побачити, як кішка миє обличчя лапами, означає, що незабаром хтось завітає у гості. Водночас у США є забобони, що якщо кіт починає чистити свої вуса, то скоро прийде додому священнослужитель.

"Начхають" успіх

В Італії вірять, якщо кішка чхає, то на людину незабаром чекає успіх у будь-якій сфері життя, у тому числі може несподівано покращитися фінансовий стан. Якщо кіт чхає на весіллі, то шлюб буде щасливим. Водночас якщо тварина чхає тричі, то людина може захворіти.

Чорний кіт на кораблі

Серед безлічі прикмет щодо чорних котів, є про кораблі. Моряки вірять, що якщо чорний кіт зайде на корабель, а потім піде звідти, то корабель затоне під час свого наступного рейсу. Водночас в Ірландії та Великій Британії кіт на кораблі до успішного рейсу.

Воскрешають мертвих

У фольклорі частини Південної Європи згадується те, що якщо кіт перестрибне через могилу людини, то вона воскресне у вигляді вампіра.

Допоможуть одружитися

Серед прикмет у Пенсільванії є така, що кіт може допомогти самотній жінці вдало вийти заміж, якщо вона буде годувати його зі свого черевика.

Викликають дощ

В Індонезії існує одна цікава прикмета, що якщо почати поливати кота водою, то незабаром піде дощ, який накликала ця тварина.

Раніше ми пояснювали, чому не можна передавати речі через поріг і сідати на порозі.

  • Вас може зацікавити:

Чому кішка приносить мишу в будинок: пояснюємо прикмету

Чи варто тримати чорного кота вдома: пояснюємо прикмети

Будете мати неприємності: які речі за народними прикметами не можна позичати сусідам