RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Life

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Христос воскрес із мертвих: як правильно вітатися на Великдень

Для вірян Великдень є одним з найважливіших свят, адже саме цього дня Ісус Христос воскрес із мертвих. Вважається, що це - символ перемоги добра над злом, життя над смертю і загалом спасіння усього людства. У цей день існує безліч традицій, зокрема, має лунати особливе вітання.

Про те, як потрібно цього дня вітатися, розповідає Апостроф Лайф.

Читайте також: Ароматна м’ята, Сонце "з вухами" і зеленкуватий Місяць: цікаві прикмети про погоду у травні

Правильне вітання на Великдень

Зображення ХрестаФото: way2god.today

У цей день християнам необхідно говорити замість звичних вітальних слів: "Христос Воскрес!". Так само обов'язковою відповіддю на таке вітання мають бути слова: "Воістину Воскрес!". Так мають говорити віряни для того, щоб підтвердити радісну новину воскресіння Христового.

Відповідне вітання також є символом віри та надії у воскресіння, спільності, єднання в християнстві.

При цьому так вітатися необхідно аж до Вознесіння, тобто ще 40 днів після великоднього свята.

Число 40 теж має глибоке символічне значення. Так, у Біблії число 40 часто використовують для позначення періоду спокутування, очищення чи випробувань. Зокрема, Ісус Христос провів 40 днів у пустелі, ще 40 днів після свого Воскресіння з'являвся для своїх учнів.

Таким чином, відзначається тривалість радісної події воскресіння сина Божого.

Окрім того, важливою частиною такої традиції є звичай першовітань. Вона передбачає, що молодша людина повинна привітати старшу під час святкування. Це продемонструє повагу до старших та посприяє утриманню традиційних звичаїв.

Важливість вітання на Пасху

Саме вітання словами "Христос Воскрес" є надважливим проявом віри для християн у великоднє свято. Воскресіння Ісуса з мертвих - взагалі ключова подія для християнства. У цей день віряни підтверджують даний факт словами про радісну новину воскресіння.

Традиційні страви на ПасхуФото: yakesviato.in.ua

Оскільки Великдень є великим світлим святом, християни масштабно діляться цією радісною новиною з усіма, хто оточує навколо. Завдяки вітанню "Христос Воскрес" також поширюється необхідність віри, допомагає іншим знайти істинний шлях.

Відповідна традиція великоднього вітання передається з покоління в покоління, підтримуючи спільність і радість віри у воскресіння сина Божого.

Нагадаємо, раніше ми розповідали цікаві прикмети про бузок.

  • Вас також може зацікавити:

Мають магічні властивості: прикмети, пов’язані з кропом і петрушкою

Майже всі помиляються: прикмети з вивертанням речей перед пранням

Тягне за собою негатив: популярні прикмети про одяг