RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Life

Новини

15 травня

Всі новини

Квіточка з п’ятьма пелюстками принесе щастя: цікаві прикмети про бузок

Бузок – не лише символ весни, а й популярний об’єкт народних вірувань і прикмет. Ця чарівна рослина з її квітками та солодким ароматом вважається оберегом, що може принести щастя та захист від злих сил. Проте чи можна їсти бузок та які ще прикмети існують довкола цієї рослини.

Про це далі розкаже "Апостроф Лайф" з посиланням на РБК-Україна.

Читайте також: Зверніть увагу, щоб потім не шкодувати: ці знахідки біля порогу можуть принести біду

Бузок з п’ятьма пелюстками

В народі поширена прикмета про бузок з п'ятьма пелюстками. Вважається, що знайти таку рідкісну квітку серед звичайних чотирипелюсткових — велика удача. Таку квітку зазвичай їли, загадуючи при цьому бажання, яке, як гадається, має збутися.

Ця прикмета ґрунтується на тому, що бузок зазвичай має чотири пелюстки, тому знахідка п'ятипелюсткової квітки вважається "магічним" моментом, який приносить щастя. В історії було також відомо, що якщо неодружена дівчина знаходить таку квітку, це віщує їй швидке весілля.

Чи можна їсти бузок

Попри "магічні властивості” цієї прикмети, слід пам'ятати про обережність. Квітки бузку можуть викликати небажані реакції, такі як діарея у дорослих або серйозні отруєння у дітей.

Крім того, важливо враховувати місце, де росла рослина. Квіти, зібрані біля доріг або в інших забруднених місцях, можуть мати на поверхні шкідливі речовини, тому їх споживання недоречне і може бути небезпечним для здоров’я.

Фото: istockphoto

Інші прикмети про бузок

Бузок традиційно має репутацію рослини з "магічними" властивостями у багатьох культурах. І причиною цьому – не одна прикмета про п’ять пелюсток, а цілий набір вірувань. Серед них – так званий "магнетизм", який нібито здатен притягувати гроші.

Згідно з народними віруваннями, засушені квітки бузку корисно тримати у гаманці, оскільки вони можуть сприяти фінансовому успіху та привабити великі виграші.

Крім того, вірять, що засушений білий бузок може працювати як амулет, який допоможе знайти нареченого молодим дівчатам, жінкам – укріпити стосунки з чоловіком, а також сприятиме пошуку внутрішньої гармонії та спокою.

Фото: istockphoto

Згідно з народними віруваннями, бузок може слугувати оберегом для дому, захищаючи його від злих сил і нечистої енергії. Кажуть, що для відновлення емоційного балансу корисно мати у домі букет бузку або ж прогулятися біля кущів цієї рослини.

Ліловий бузок пов’язують з захистом від зурочення та злого погляду, тоді як букет зі свіжого білого бузку може, за повір’ями, притягнути нещастя та конфлікти. Фіолетовий бузок відомий своєю здатністю поліпшувати настрій та приносити радісні новини.

Фото: istockphoto

Нагадаємо, раніше ми розповідали головні ознаки "грошового псування".

  • Вас також може зацікавити:

Що означає, якщо двері самі відчинились: популярні прикмети

Майже всі помиляються: прикмети з вивертанням речей перед пранням

Тягне за собою негатив: популярні прикмети про одяг