RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Life

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Чому морква росте кривою: пояснюємо причини і даємо поради

Як у досвідченого дачника, так і у початківця трапляється, що морква виростає кривою. Щоб цього не відбувалося, треба зважити на деякі нюанси.

"Апостроф Лайф" розповідає, як виростити рівну та велику моркву.

Читайте також: "Щоб не наврочити": головні прикмети і забобони вагітним жінкам

Чому морква виростає кривою

Причин тут може бути кілька. Найпоширеніша - ви придбали неякісний насіннєвий матеріал. Щоб уникнути цього, намагайтеся закуповуватися насінням тільки у надійних та перевірених продавців.

Ще одна можлива причина – загущені посіви. Зокрема, потрібно правильно прорідити моркву. Намагайтеся при цьому не пошкодити корми, що залишились у землі.

Також морква погано росте на важкому глиняному ґрунті. Земля має бути пухкою, тому на таких ґрунтах корисно внести під перекопування пісок 1 відро на 1 кв.м.

Підживлення свіжим гноєм може призвести до того, що морква виросте деформованою.

До того ж, якщо була посуха, а потім рясно полили грядки з морквою, то плоди можуть потріскатися. Намагайтеся поливати регулярно та замульчуйте грядки.

Набагато частіше рогата морква зустрічається через пошкодження корінця на початку зростання. Є у моркви така слабкість: найменший дотик до коріння, і коренеплід роздвоюватиметься. Тому морквину ніколи не пересаджують.

Фото: Pixabay

Через скільки днів після посадки сходить морква

Багато городників після посадки насіння ставлять питання, через скільки днів з'являться сходи. Ці рядки потрібно знати, адже це дозволить будь-якому городнику не прогаяти момент посадити овоч ще раз, якщо перша спроба не була успіхом.

Щоб побачити перші стеблинки, потрібно кілька тижнів (від двох до чотирьох), а якщо погода не тішить теплими днями, то й довше. Якщо ви хочете прискорити процес проростання насіння, то зробити це цілком можливо, необхідно його лише перед посадкою вимочити у слабкому розчині марганцівки протягом 24 годин.

Фото: Pixabay

Раніше "Апостроф" писав, як визначити тривалість життя за лініями на долоні.

  • Вас також може зацікавити:

До чого призводить розбита чашка: прикмети і забобони

Як зрозуміти, що скоро можна розбагатіти: головні прикмети

Попередження про нещастя: які існують прикмети про ремонт і поломки в будинку