RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Life

Новини

11 вересня

16 серпня

6 серпня

5 серпня

1 серпня

30 липня

29 липня

26 липня

1 липня

20 червня

Всі новини

Готуємось до блекаутів: як обрати генератор чи зарядну станцію

В Україні почали застосовувати графіки контрольованих відключень світла через дефіцит в енергосистемі, спричинений російськими ударами. Чимало українців зіткнулися з проблемою вибору генератора чи зарядної станції на період блекауту.

"Апостроф Лайф" розповідає про те, як правильно вибрати зарядну станцію чи генератор.

Читайте також: Що треба купити на випадок блекауту: повний список предметів

Що потрібно знати під час вибору генератора

Існують генератори на дизелі та бензині. Вони бувають різних розмірів і мають різну потужність. Якщо побутових користувачів може підійти генератор до 10 кВт, то великих підприємств необхідні генератори до 200, 500 і більше кВт. В основному потужніші генератори використовують для підтримки роботи лікарень, заводів та інших критично важливих об'єктів.

Також генератори поділяються на інверторні, синхронні та асинхронні. Основна відмінність інверторного генератора від звичайного полягає в наявності вбудованого інвертора, який перетворює змінний струм 220 Вольт від самого генератора на постійний струм 12 Вольт.

Якщо у вас в будинку є чутлива до перепадів напруги техніка (телевізор, комп'ютер), потрібний інверторний генератор, оскільки може виробляти точну, постійну потужність. Якщо в будинку стоїть асинхронний варіант генератора, то він може бути непостійним, у ньому є перепади в напрузі.

Крім того, потрібно пам'ятати про захист генератора від вологи та пилу, коли він стоїть на вулиці. У закритому приміщенні тримати його не рекомендується, оскільки дизель чи бензин виділяють різкий запах. При перевантаженні на мережу, у кращому випадку, генератор вимкнеться, або щось у ньому зламається, а в найгіршому може виникнути пожежа.

Вартість генератора варіюється від 5000 до 20000 гривень та вище.

Зарядна станція: як правильно вибрати

Зарядні станції заряджаються від розетки, однак швидкість заряджання кожної відрізняється один від одного. Є станції, які заряджаються кілька годин. Але є й такі, яким потрібно зарядитися більше часу.

Заживіть весь будинок, як у випадку із генератором, від зарядної станції не можна. Це все-таки більш автономний пристрій. Найпоширеніші зарядні станції – 600, 700, 1000 ват – коштуватимуть від 15 000 гривень.

Раніше ми повідомляли про 5 способів зарядити телефон під час блекауту.

  • Вас також може зацікавити:

Де краще розмістити мікрохвильову піч на кухні: важливі правила

Можливе коротке замикання: 5 приладів, які не можна підключати до подовжувача

Секрети француженок: для чого заливати олію у раковину