RU  UA

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Life

Які квіти краще посадити в саду: будуть тішити приємним ароматом і вдень, і вночі

Деякі рослини тішать око вдень у той час, як інші можуть зачаровувати увечері своїм ароматом - ними можна буде насолодитися за чашкою чаю, спостерігаючи за заходом сонця на терасі.

Про які квіти йдеться розповідає "Апостроф лайф".

Нічна фіалка

Цю квітку, відому також як вечорниця, знають багато садівників. Нічна фіалка має маленькі та ніжні квітки, що варіюються в кольорах від білого до рожевого та бузкового. Однак, головною перевагою цієї рослини є її аромат, який з’являється після розкриття квіток, ближче до заходу сонця.

Мірабіліс

Цю багатоквіткову рослину часто називають "нічною красунею". Квіти мірабіліса, які можуть мати різноманітні відтінки, вдень здаються досить непомітними. Проте після 6-7 години вечора вони розпускаються і наповнюють повітря неповторним ароматом.

Читайте також: Що треба висадити на городі у травні: перелік рослин

Маттіола

Ця прекрасна рослина з пишним цвітінням стане справжньою окрасою вашого саду або тераси. Маттіола представлена в різних кольорах, але найчастіше можна побачити фіолетові, блакитні, білі чи жовті квітки. Увечері її аромат стає інтенсивнішим, і ніжний запах обов'язково підніме настрій.

Флокс волотистий

Ця багаторічна рослина представлена численними сортами. Її кущі можуть досягати до півтора метра заввишки і тішать власників садів квітами різних відтінків: червоного, рожевого, білого або фіолетового. Флокси зазвичай рясно цвітуть і виділяють солодкий аромат, який стає особливо інтенсивним у вечірні та нічні години.

Тютюн запашний

Ця рослина — одна з улюблених у садівництві, зустрічається на багатьох клумбах та в садах. Її квіти, білого, кремового, рожевого або бузкового кольору, дещо нагадують зірки, особливо ввечері. Розкриваючись, вони розповсюджують приголомшливий солодкий аромат, що нагадує запах фіалки.

Раніше "Апостроф Лайф" писав про секрети з посіву буряка.

  • Вас може зацікавити:

Міфи про "життєве дерево": чи можна садити тую біля хати

Ягід буде багато: чим треба підживити виноград навесні

Не буде жовтіти та виросте великим: чим у травні-червні підживити часник