RU  UA

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.45
Life

Новини

17 червня

16 червня

15 червня

Всі новини

Житомирські Мальдіви: сюди з'їжджаються з усієї України на незабутній вікенд

Поруч з Києвом розташований український курорт, на якому можна провести незабутній вікенд.

"Апостроф Лайф" розповідає про Житомирські мальдіви.

Житомирські Мальдіви або місцеве Памуккале - саме так місцеві мешканці називають рекреаційний об'єкт поблизу населеного пункту Дружба Олевської ОТГ. Аби побачити унікальний український курорт, до нього приїжджають туристи з усієї країни.

Читайте також: Про це не можна забувати: прикмети та забобони під час подорожі

Вода у кар'єрі бірюзова через наявність глини, а насипи піску і глини можуть нагадати туристам відомі світові курорти Памуккале (Туреччина) та Мальдіви. Від Малина до курорта доведеться проїхати майже 120 кілометрів.

Варто зазначити, що Дружбівський кар'єр збиралися продати на аукціоні. Вперше його виставили на аукціон у 2019 році рішенням Фонду державного майна. Пресслужба установи стверджувала, що на цьому об'єкті раніше добували пісок, гравій, глину і каолін. Однак після зупинки виробництва Дружбівський кар'єр нібито завдає країні лише збитків.

Площа рекреаційного об'єкту становить понад 9 тисяч квадратних метрів, а до його складу входять 24 об’єкти нерухомості. Усі об'єкти наразі знаходяться в незадовільному стані й потребують значних приватних інвестицій. Аукціон щодо продажу кар'єру планували на 9 березня 2023 року, а його стартова ціна складала 4,8 млн гривень. Ба більше, як попереджав Фонд держмайна, переможцю аукціону також довелося би сплатити 2,8 млн боргів підприємства.

Раніше ми розповідали, як правильно підготуватися до подорожей.

Вас також може зацікавити:

Будете мати неприємності: які речі за народними прикметами не можна позичати сусідам

Чому не можна передавати речі через поріг і сідати на порозі: магічне значення забобони

Прикмети на успіх і щастя: які є найпоширеніші забобони про дітей