RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Life

Новини

11 вересня

16 серпня

6 серпня

5 серпня

1 серпня

30 липня

29 липня

26 липня

1 липня

20 червня

Всі новини

Секрети вирощування перцю: чим підживити рослини у червні

Українським городникам дали корисні поради та розповіли, чим можна підживити перець у червні, аби отримати гарний врожай.

"Апостроф Лайф" публікує добірку лайфхаків.

Читайте також: "Стриже" молоді рослини: як боротись із жуком-кравчиком в саду і на городі

Для отримання гарного врожаю треба якісно доглядати за рослиною. Саме тому у багатьох городників виникає досить логічне запитання - чим треба підживлювати перець на початку літа, щоб плоди овочу були великими та смачними.

Варто пам'ятати, що перець підживлювати можна лише тоді, коли він висаджений на постійне місце або після того, як ви пересадили розсаду в ґрунт. Першу порцію добрив можна використати через 2-3 тижні після посадки.

Для підживлювання перцю вам знадобиться звичайний йод. Вам необхідно взяти 2,5 л води та додати 7 крапель йоду. Ретельно перемішайте воду з йодом, а отриманою сумішшю оприскуйте рослину. Підживлювати перець експерти рекомендують зранку, увечері або за похмурої погоди, аби уникати прямих променів сонця.

Ще один спосіб підживлення перцю передбачає використання дріжджів. Зазвичай, дріжджові підживлення проводять тричі: одразу після висаджування розсади або безпосередньо під час нього, під час масового цвітіння та в період інтенсивного росту плодів.

Якщо ви лише висадити розсаду - 2г сирих дріжджів треба покласти у лунку та перемішати їх із землею.

Якщо вже почалося масове цвітіння - 500 г дріжджів розводять у 4 літрах води та залишають цю суміш на кілька годин. Згодом отриманий розчин ще розводять водою з розрахунку 1:10 і поливають вже самі рослини.

Якщо почалося інтенсивне зростання плодів - у відрі води треба розвести 20 г порошку та 300–400 г цукру. Суміш варто залишити на 2-3 доби, згодом розвести суміш водою у пропорцію 1:10 та полити рослини.

Раніше ми розповідали, як виростити смачну руколу вдома.

Вас може зацікавити:

Де в Україні можна відпочити на фермі: найбільші "ягідні" локації

Чим підживити малину на початку літа: найкращі добрива і поради

Чому не можна прати за температури 40 градусів: відповідь здивує всіх