RU  UA

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Life

Новини

1 липня

20 червня

Всі новини

На небі зійде Великий парад планет: коли можна побачити унікальне явище

Жителі Землі 3 червня зможуть спостерігати Парад планет, до якого приєднається також Місяць. Таке явище дуже рідкісне - можна побачити раз на 20 років.

"Апостроф Лайф" розповідає, коли і де краще дивитися цей Парад планет.

Читайте також: День літнього сонцестояння 2024 року: на який день випадає і як його святкували наші пращури

Що таке Парад планет і коли його можна буде побачити

Парад планет - це коли кілька планет Сонячної системи вишиковуються близько один до одного в ряд із Сонцем. Цього разу буде парад за участю шести планет: Меркурія, Юпітера, Марса, Сатурна, Урана та Нептуна у радіусі близько 90 градусів, що зустрічається раз на 20 років.

Традиційне розташування Параду планет в 20-30 градусів буде тільки у Венери, Юпітера, Меркурія та Урану. Тому астрономи вважають явище в космосі цього літа малим, аніж великим Парадом. Також парад буде невидимим, оскільки без телескопа неможливо буде розглянути ці небесні тіла.

Видно буде лише Сатурн за годину до світанку, який прогнозується в Україні приблизно о 05:20 ранку. Інші планети розчиняться у променях. Уран та Нептун можна буде побачити через телескоп або потужний бінокль. Марс буде помітний через телескоп лише на відкритій місцевості, де добре видно обрій у східній частині неба. Майбутній Парад планет триватиме ще кілька днів після піку 3 червня.

Як Парад планет впливає на людей

На думку астрологів, таке розташування планет може загострити масштабні конфлікти і навіть спричинити природні катаклізми. Наприклад, з цим явищем 1962 року пов'язували Карибську кризу, коли світ знаходився на межі ядерної війни, а з Парадом планет 1989 року - розпад СРСР.

Різка зміна погоди та геомагнітні коливання впливають на метеозалежних людей. У них може різко погіршитися загальний стан здоров'я: може бути головний біль, підвищуватися тиск, слабкість і ломота у всьому тілі, може викликати стрес, загострювати хронічні захворювання.

Раніше ми публікували поради астрологів знакам Зодіаку на літо 2024 року.

  • Вас може зацікавити:

Сприятливі та несприятливі дні у червні за місячним календарем: запам'ятайте ці дні

Якими будуть погода та врожай: популярні народні прикмети червня

Хороший знак і послання від Бога: що означає побачити веселку в небі