RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Life

Викиньте негайно: які речі не варто зберігати на кухні

Існують чудові правила хороших господинь, відповідно до яких, деяким речам не місце на кухні. Щоб підтримувати ідеальний порядок, необхідно позбутися зайвого.

Про це повідомляє "Апостроф Лайф".

Читайте також: Де краще розмістити мікрохвильову піч на кухні: важливі правила

Старий антипригарний посуд

Досі немає достеменної відповіді щодо безпеки хімічних речовин, які використовують в антипригарних кухонних пательнях. Не рекомендовано користуватися пошкодженим антипригарним посудом, що виготовлений із тефлону. Та й навіть немає сенсу тримати такий посуд, адже пошкоджений - вже не здатен виконувати свою пряму функцію.

Надщерблені чашки та склянки

Варто передивитися всі чашки та склянки на предмет надщерблень. Річ у тім, що такі тріщини можуть становити небезпеку. Від гарячого можуть розлетітися на друзки, травмувати себе й рідних. Можна здати пошкоджені горнятка та скляний посуд на переробку.

Старі контейнери для продуктів

Шафа, де міститься мільйон контейнерів на про всяк випадок - є джерелом хаосу. Їх теж потрібно всі перебрати - всі пошкоджені просто викинути. Якщо їх дуже багато - теж можна продати, віддати. Чи переробити на органайзер для косметики, інших речей.

Подерті каструлі та сковорідки

Каструлі та пательні - не вічні. Не треба тримати на кухні без ручок, кришок, деформовані. Вони своє відслужили, потрібно позбутися того, що вже не приносить ані користі, ані естетичного задоволення.

Старі кухонні рушники

Всі тканинні серветки або скатертини неналежного вигляду треба перебрати та викинути. Якщо деякі підлягають реставрації - можна лишити, всі решта потрібно або позбутися, або перетворити на ганчірки.

Несвіжі продукти

Потрібно взяти собі за правило - зіпсовані продукти ніколи не тримати в холодильнику, адже вони здатні призвести до отруєнь. Тож варто регулярно перевіряти термін придатності.

Зайві продукти

Всі зайві продукти, які лежать просто так, не для страв, необхідно віднести в погріб, чи місце, де зберігаються великі обсяги продуктів на зиму. Якщо такого місця нема - комусь віддати. Не варто купувати продукти на просто так, адже вони теж здатні псуватися.

Старі трави та спеції

Всі старі пакетики сушених трав і спецій треба перебрати, перевірити термін придатності, особливо, які підходять до рідкісних рецептів. Вони теж втрачають з часом свої властивості - вивітрюється аромат та яскравість смаку.

Старі кухонні дошки

Всі деформовані дошки треба викинути. Адже під час нарізання будуть хитатися, що може призвести до травм. Подряпані дошки можуть зберігати бактерії, які не видалити миттям.

Тріснутий дерев'яний посуд

Весь дерев'яний посуд, який розколовся і стерся, варто замінити на новий. Адже в тих тріщинах ховаються бактерії, через що ретельно вимити надзвичайно складно.

Порожні скляні банки

Скляні банки варто перенести у віддалене місце, деякі підійдуть для зберігання спецій, джемів. Загалом варто поставити їх на нижню поличку шафи, залишивши тільки потрібні.

Непотрібні кухонні речі

Багато кухонних предметів, які у відмінному стані, здатні створити повний хаос. Потрібно подумати, наскільки воно взагалі потрібне. Щоб не займало простір, все, що не використовується давно, варто просто викинути.

Раніше ми повідомляли про те, як зберегти прохолоду на кухні під час спеки.

  • Вас також може зацікавити:

Як охолодити приміщення під час спеки: можна обійтися без кондиціонера

Що робити, коли немає світла: від спеки врятує японський кондиціонер

З кондиціонера потекла вода: як полагодити техніку, яка рятує від спеки