RU  UA

Середа, 19 червня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Life

Новини

19 червня

18 червня

Всі новини

Чому не можна викидати волосся у смітник: популярні прикмети і забобони

Зі стрижкою пов'язано безліч прикмет і забобонів, зокрема, що волосся не можна викидати у смітник, тому що разом з ними може загубитися частина життєвих сил та енергії людини.

Про це пише Главред.

Читайте також: "Щоб не наврочити": головні прикмети і забобони вагітним жінкам

Чи можна викидати обстрижене волосся

У давнину вірили, що у волоссі криється сила та енергія людини. Тому, існувало повір'я, якщо викинути волосся, то в людини сильно болітиме голова, можна спричинити невдачі у свій будинок.

До того ж, волосся в старі часи використовували для того, щоб навести на людину псування. Тому, багато людей досі вважають, що волосся після стрижки не можна викидати, оскільки воно стає гарним видобутком для енергетичних вампірів, які можуть вкрасти удачу і внести нещастя в життя власника волосся.

Також слов'яни також вірили, що якщо волосся потрапить до птиці і вона з них з'є гніздо, то їх господарі мучитимуть головні болі. Тому викидати пасма на вулицю не радили нікому.

Фото: Pixabay

Що робити зі стриженим волоссям

Оскільки наші предки сильно вірили в магічну цінність всього, що їх оточує, то вони вигадали кілька способів, як правильно утилізувати волосся, щоб принести у своє життя лише добробут.

Від обрізаного волосся можна позбутися, кинувши його в річку або струмок. Вважається, що течія забере весь негатив, який накопичився в людини за час їхнього зростання.

Земля також добре підходить. Можна закопати їх у безлюдному місці, вириваючи глибоку яму, щоб тварини не могли до них дістатися.

А спалювання є найкращим способом. Спалити можна каміні, багатті, в крайньому разі, в попільничці на балконі. При такому способі не залишається волосся, а значить ніхто не зможе ним скористатися. За народною прикметою, спалюючи волосся, людина набуває сімейного добробуту.

Фото: Pixabay

Раніше "Апостроф Лайф" писав, як визначити тривалість життя за лініями на долоні.

  • Вас також може зацікавити:

До чого призводить розбита чашка: прикмети і забобони

Як зрозуміти, що скоро можна розбагатіти: головні прикмети

Попередження про нещастя: які існують прикмети про ремонт і поломки в будинку