RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Life

На щасливу долю, заміжжя і багатство: найкращі ритуали у день літнього сонцестояння

День літнього сонцестояння вважається одним із наймагічніших днів у році, а ритуали, проведені 21 червня, можуть суттєво змінити життя людини.

Про прикмети, традиції та ворожіння цього дня розповідає "Апостроф Лайф".

Літнє сонцестояння, або літнє рівнодення, знаменує початок літа в північній півкулі і початок зими в південній півкулі Землі. Цей день настає, коли нахил земної осі в напрямку до Сонця стає мінімальним. Сонцестояння також відоме як сонцеворот.

Залежно від зміщення календаря, літнє сонцестояння відбувається 20 або 21 червня в Північній півкулі та 21 або 22 грудня в Південній півкулі (зимове сонцестояння).

Цього дня магія буквальне витає у повітрі і вважається, що бажання, загадані цього дня, обов'язково здійсняться. У цьому допоможе саме Сонце, яке у цей період має надзвичайну силу.

У давнину літнє сонцестояння відзначали розведенням ритуальних вогнищ і плетінням вінків. Традиція стрибати через вогонь збереглася до сьогодні. Це свято має багато народних назв: Івана Купала, Іван-травник, Ярилин день, Сонцекрес, Духів день, Свято Роси - усі ці назви стосуються дня літнього сонцестояння в різні епохи та у різних народів. У деяких країнах, таких як Фінляндія та Швеція, цей день є офіційним вихідним і національним святом.

Читайте також: Накличете невдачу або смерть: які речі заборонено тримати вдома

Ритуал на заміжжя

Щоб швидше вийти заміж, ввечері 21 червня дівчина на самоті повинна зібрати 12 різних трав або квітів і покласти їх під подушку, прошептавши: "Аромати луків, аромати поля, віднесіть мене в сонне роздолля. Ляжу дівкою, прокинуся дружиною. Істинно". Після цього потрібно лягти спати. На ранок зібраний букет потрібно обгорнути в папір і спалити у вогнищі.

Варто зазначити, що здатністю привертати кохання у цей день наділені квіти календули, лаванди, розмарину, соняшнику, папороті, вербени, дуба, горобини та інших рослин.

Ритуал на зміни в житті

Вважається, що змінити своє життя можна, провівши всю ніч біля джерела або колодязя, кожну годину випиваючи з нього по склянці води, з такими словами: "Як вода тече і змінюється, так і моє життя зміниться". Рекомендується виконувати цей ритуал з заходом до сходу сонця.

Як загадати бажання в день сонцестояння

Для цього потрібно вранці підійти до вікна та дивлячись на сонце, сказати: "Сонечко-батечку, сонечко червоне, допоможи мені у справі моїй, виконай мою мрію, світлом яскравим освіти, променем зігрій". Після цього необхідно озвучити своє бажання. Здійснення варто чекати протягом року.

Прикмети на день літнього сонцестояння

  • Якщо гроза 21 червня - буде поганий збір сіна. Якщо роса з ранку - буде хороший урожай.
  • Якщо в цей день буде грім гриміти, то чекайте затяжної негоди.
  • Цього дня сприятливо паритися у лазні. При цьому, віник варто збирати цього ж дня. Таким чином з себе можна буде "вибити" усі погані думки і хвороби, а тіло та розум очистяться.
  • Щоб набратись сили на весь рік, а також отримати сильний оберіг, зустріньте світанок - на самоті чи в колі близьких людей.

Раніше ми пояснювали популярні прикмети і забобони.