RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Life

Як зберегти продукти в холодильнику без світла: корисний лайфхак

Внаслідок пошкодження російськими окупантами критичної інфраструктури в Україні, енергетики почали застосовувати погодинні відключення електроенергії. Через це влітку можуть виникати проблеми зі зберіганням їжі, адже холодильник не працює.

Як продовжити термін придатності продуктів в ньому розповідає "Апостроф Лайф".

Зазвичай, більшість звичайних кухонних холодильників здатні утримувати необхідну температуру протягом 10-16 годин після відключення електроенергії. При цьому, морозильна камера може утримувати температуру близько 36 годин, це залежить від моделі та стану пристрою.

Важливо розуміти, що після відключення електроенергії температура почне знижуватись поступово, що дає додатковий час для збереження продуктів. Час, протягом якого продукти залишаться в безпеці, залежить від заповнення, моделі та загального стану холодильника: чим більше в ньому продуктів та чим старіший пристрій, тим менше часу він зможе утримувати температуру.

Читайте також: Як позбутися поту, якщо не можете прати: ефективний лайфхак

Якщо електрику вимкнули, важливо якомога рідше відчиняти холодильник та у жодному разі не витягувати звідти продукти. За 4 години відсутності електроенергії вони точно не зіпсуються. При цьому, у повній морозилці продукти будуть у безпеці протягом 48 годин, а у напівпорожній – протягом доби.

Аби продукти зберігалися ще довше, не зайвим буде перевірити стан ущільнювачів дверей і, за необхідності, їх замінити. Ці деталі частіше за інші впливають на занадто швидке охолодження камери, особливо в умовах відсутності електропостачання холодильника.

Також існують лайфхаки для довшого зберігання продуктів у холодильнику за відсутності електрики.

Це такі поради, як:

  • купити сухий лід або заморожену воду в блоках (у пляшках, пакетах) і підкладати в камеру, додатково охолоджуючи їжу;
  • перевіряти температуру в холодильнику і морозилці, вивчаючи інформацію на вбудованому термометрі (якщо такого немає, можна покласти на полицю звичайний).

Раніше ми писали, чим іще, крім ножа, можна відкрити консерву.

  • Вас може зацікавити:

Викиньте негайно: які речі не варто зберігати на кухні

Можна зробити саморобний холодильник: лайфхак на всі випадки життя

Полуниця лежатиме тиждень і не псуватиметься: як правильно зберігати ягоду