RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Life

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Не приваблюйте клопів: як часто треба міняти постільну білизну

Для господинь не існує чітких правил, як часто необхідно оновлювати постільну білизну. Це потрібно робити залежно від обставин: чи є коти та собаки, чи є схильність до алергічних проявів. У будь-якому разі це необхідно робити регулярно, бо інакше можна притягнути навіть клопів.

"Апостроф" зібрав все, що треба знати про частоту заміни постільної білизни.

Читайте також: Магічний ритуал: для чого ставлять під ліжко тарілку з сіллю

Коли найкраще змінювати постільну білизну

Питання зміни постільної білизни - це питання гігієни. Відчувши несвіжість тканини, потрібно сміливо відправляти прати.

Також, якщо людина починає чхати та кашляти в запиленому приміщенні, має в оселі котів чи собак, а також схильна до пітливості - постіль рекомендовано змінювати та прати раз чи двічі на тиждень.

Зокрема, змінювати наволочку на подушці, підковдру і простирадло необхідно регулярно, адже вони до всього - накопичують частинки шкіри. Саме це може привабити клопів.

У весняно-літній сезон міняти постільну білизну треба частіше. Все через високу температуру повітря. Влітку, коли температура перевищує 25 градусів, рекомендують прати постіль один раз на тиждень незалежно від її типу. Вибирати необхідно легкі матеріали, які не створюють зайвого тепла для тіла, а після прання здатні швидко висохнути.

Також дерматологи радять навесні та влітку змінювати текстиль удвічі частіше, аніж взимку та восени. Проте важливо це робити без "фанатизму". Оскільки щоденного прання хімією теж краще не влаштовувати. Важливо вибрати оптимальний варіант. Тим більше, що матеріал від постійного механічного впливу пральної машинки швидко стане непридатним. Для того, щоб не помилитися, можна взяти за орієнтир вид комплекту:

  • полуторна постільна білизна - один раз на два тижні;
  • двоспальна постільна білизна - один раз на тиждень.

Також частота прання залежить від кількості осіб, які користуються цією білизною. Чим більше, тим швидше забрудниться текстиль.

Раніше ми розповідали про секрети весняного прибирання: навіщо господині використовують перекис водню.

  • Вас також може зацікавити

Наснилося падіння з висоти: що може сигналізувати такий сон

Як зрозуміти, що ви самодостатня людина: пояснюємо популярні прикмети

В них вірять по всьому світі: 7 найпоширеніших народних прикмет про котів