RU  UA

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Life

Як швидко відмити мікрохвильовку: ефективні поради, які замінять "хімію"

При регулярному використанні мікрохвильовки на ній накопичується багато бруду та жиру, що буває важко вимити. Але для цього не потрібно купляти дорогу "хімію", адже вдома є щонайменше три натуральних та дешевих засоби.

"Апостроф Лайф" розповідає про ефективні способи вимивання бруду з мікрохвильової печі.

Читайте також: Секрети весняного прибирання: для чого господині використовують перекис водню

Оцет

Для цього треба змішати оцет з водою 1:1, відкрити вікна, адже від розчину буде йти неприємний запах під час нагріву, а далі поставити засіб у мікрохвильовку на велику потужність на 5-7 хвилин. Пара від оцту суттєво пом’якшить жир та інші забруднення.

Коли піч розігріє розчин, не треба відкривати дверцята протягом 15-20 хвилин, аби був більш помітний ефект. Після цього достатньо буде пройтись вологою ганчіркою та витерти досуха.

Лимон

Ще один спосіб відмити мікрохвильовку - розігріти в ній на 5-7 хвилин склянку соку лимона або з двома столовими ложками лимонної кислоти з водою. Після цього залишиться протерти ганчіркою стінки печі.

Засіб для миття посуду

Якщо мікрохвильова піч не дуже забруднена, то з цим впорається засіб для миття посуду. Для цього треба на губку видавати трохи цього засобу та почистити піч, після чого протерти сухою ганчіркою.

Раніше ми публікували прикмети і забобони про миття підлоги.

  • Вас може зацікавити:

Не приваблюйте клопів: як часто треба міняти постільну білизну

Чому не можна вимітати сміття за поріг хати: пояснюємо народну прикмету

Як краще прибратися вдома: пояснюємо популярні звички і прикмети