RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Life

Молоток не потрібен: як почистити фісташки за кілька хвилин

Фісташки водночас дуже смачні та корисні, але також дуже важко їх чистити, особливо закритий горіх. Є лайфхаки, які в цьому допоможуть.

"Апостроф Лайф" ділиться порадами, як можна швидко почистити фісташки.

Читайте також: Навіщо класти сірники поряд з крупами: "секрет" кухонного лайфхаку

Допоможе одна рука

За декілька секунд відкрити фісташку - легко. Якщо вона достатньо розкрита, то треба лише взяти за цю частину шкарлупи та максимально стиснути, тоді горіх розколеться.

Допоможе шкаралупа

Якщо фісташки менш розкриті, то слід шкарлупою вже відкритого горіха вставити в отвір та повернути у бік, як ключ. Це розширить "панцир" та допоможе легко відкрити фісташку.

Допоможе міксер

Іноді для випічки чи ще деяких рецептів необхідно одразу багато фісташок. Щоб не втрачати час на відкривання кожного горіха, треба взяти міксер. Їх слід помістити у високу чашу для збивання та два-три закритих волоських горіхи. Далі занурити міксер у чашу та ввімкнути на три хвилини на мінімальній швидкості. Шкарлупа опиниться на горі, а сам горішок буде внизу.

Допоможе часникодавка

Якщо ці горіхи повністю закриті, то слід покласти їх в часникодавку, прикрити та трохи натиснути. Шкарлупа трісне і можна діставати фісташку, але обережно, бо гострі краї шкарлупи можуть порізати палець.

Раніше ми писали, які існують прикмети під час випікання.

  • Вас може зацікавити:

Як швидко відмити мікрохвильовку: ефективні поради, які замінять "хімію"

Викиньте старий гаманець: як притягнути до себе гроші і багатство

Це не просто маленька невдача на кухні: прикмети про розсипаний цукор