У кухарів та любителів готування є свої прикмети та забобони, які вони застосовують під час різних процесів на кухні, у тому числі, під час випікання.
"Апостроф Лайф" розповідає, які є три найпоширеніших прикмет та забобон під час приготування випічки.
Читайте також: Ранковий туман віщує ясну погоду: популярні забобони і прикмети квітня
Чистота на столі
Перед тим, як поставити випічку у духовку, кухарі наводять чистоту на кухонній поверхні, але не на підлозі. Вони вірять, що це допоможе покращити якість та смак виробу. На підлозі прибирати не можна у цей час, інакше можуть статися фінансові труднощі.
Млинці наодинці
На смак та якість млинців може вплинути кількість людей, які їх готують. Вдома намагаються готувати їх наодинці, а на професійній кухні - мінімальна кількість людей. Логічно це можна обґрунтувати тим, що необхідно сильно концентруватися на випіканні млинців, щоб нічого не переплутати.
Табу на сварки
Також випічка може не вийти, якщо її робити у поганому настрої. Спочатку треба налаштуватися на те, що все буде добре, заспокоїтися, а тільки тоді брати у руки тісто. Під час готування теж не рекомендується сваритися з кимось.
Раніше ми писали про найбільш популярні забобони і прикмети у продавців.
- Вас може зацікавити:
Червона "нитка долі" на руці: реальне значення і історія оберега
"Магія" застілля: чому не можна ставити порожню пляшку на столі