RU  UA

Понеділок, 29 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Life

Новини

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Які дерева посадити біля будинку, щоб захистити дім від негативу

Вибір правильних дерев для посадки навколо вашого будинку може не тільки прикрасити ландшафт, але й створити захисний бар'єр від негативних енергій. Є дерева, котрі категорично не радять садити на прибудинковій ділянці, натомість інші дерева вважаються природними захисниками, які можуть забезпечити спокій та гармонію для мешканців.

Тому далі "Апостроф Лайф" розкаже, які дерева краще посадити біля будинку

Читайте також: Зелені синоптики: які рослини можуть передбачати погоду

Якщо ви плануєте висадити кілька дерев на своїй земельній ділянці, важливо ретельно та відповідально підійти до вибору саджанців дерев. Потрібно обирати не лише за візуальними показниками, а й враховувати їх функціональність, зокрема захист від негативних впливів.

Один із найефективніших методів захистити домівку від нечисті та зла – висаджування дерев, які не тільки прикрашають вашу ділянку, але й створюють природний бар'єр від негативних чинників. Ось декілька таких дерев:

  • Липа – це велике дерево з великими листками забезпечує густу тінь та захищає від прямих сонячних променів. Липа також має лікувальні властивості, що сприяє заспокоєнню нервової системи і поліпшенню якості сну.
  • Туя західна – це дерево часто використовується для створення живоплотів завдяки своїй густій хвої, яка відмінно захищає від вітру та пилу. Її аромат має заспокійливу дію на нервову систему та допомагає знизити рівень стресу.

Фото: Getty images

  • Ялиця – велике хвойне дерево з густою хвоєю, що відоме своїми антибактеріальними та антиоксидантними властивостями. Воно допоможе захистити дім від мікроорганізмів та очистити повітря від забруднення.
  • Клен – кленові дерева з їх широкими листяними кронами відмінно фільтрують повітря, поглинаючи шкідливі речовини. Вони також ефективні у поглинанні звуків, забезпечуючи захист від міського шуму, тому забезпечать спокій вашій ділянці.

Фото: Getty images

  • Магнолія – ці квітучі дерева не лише прикрашають ділянку своїми квітами, але й мають антибактеріальні властивості, захищаючи будинок від патогенних мікроорганізмів.

Проте варто пам’ятати, що при виборі "кандидата" на посадку, варто враховувати низку інших умов, зокрема кліматичні умови, розмір ділянки та інше.

Фото: Getty images

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як доглядати товстянку і де краще поставити.

  • Вас також може зацікавити:

Накличите хвороби і нещастя: чому не можна садити папороть біля дому

Потужні обереги: шість дерев, які треба садити біля дому

Життя буде важким: чому не можна садити березу біля будинку