Багато хто любить їсти соковитий і смачний шашлик, але як визначити, що м'ясо вже готове, не всі знають. Однак існують кілька способів перевірки готовності шашлику.
Про це повідомляє UkrMedia.
Читайте також: Чи можна смажити шашлики в лісі: які заборони діють в Україні
Оцініть зовнішній вигляд м'яса
М'ясо зовсім не потрібно засмажувати до чорноти. Якщо підсмажений колір, можна перевіряти готовність. І, до речі, дуже висока температура на вугіллі також не потрібна.
Надріжте м'ясо
Потрібно вибрати два шматочки більше на різних шампурах. Надріжте і подивіться, що всередині – оцініть, наскільки м'ясо прожарене.
Обережно торкніться
Якщо ви бачите, що з'явилася золотиста скоринка, м'ясо можна перевірити на дотик. Якщо ви натискаєте на шматочки м'яса, вони повинні бути пружними, як пагорб під великим пальцем, коли ви стискаєте долоню.
Заміряйте температуру
Для цього вам знадобиться спеціальний термощуп – він кулінарний термометр. Усередині шматка свинини температура має досягти 65 градусів, і це означає, що м'ясо повністю прожарилося.
Раніше "Апостроф Лайф" розповідав про те, як селітра покращує родючість ґрунту.
- Вас може зацікавити:
Позбутися колорадського жука легко: як уберегти картоплю від шкідників
Чому в ісламі та іудаїзмі заборонено свинину: пояснюємо прикмети та заборони
Дадуть добрий урожай на зиму: де і як краще садити кабачки на городі