RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Life

Чи можна смажити шашлики у лісі: які заборони діють в Україні

На початку травня в Україні відзначається Великдень та багато людей збираються на пікніки, готуючи там шашлики. Проте за умов воєнного часу існують обмеження відвідування лісів і парків.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

Читайте також: Чому в ісламі і юдаїзмі заборонена свинина: пояснюємо прикмети і заборони

Згідно з рішенням обласних та військових адміністрацій, заборона на відвідування лісів стосується областей, де йшли бойові дії, а також регіонів, які були під окупацією або зазнали обстрілів. Також окремі заборони мають право встановлювати органи місцевого самоврядування тих областей, де ситуація більш-менш спокійна.

Натомість немає заборон на відвідування облаштованих міських парків та більшості рекреаційних пунктів. Але це якщо вони відкриті й немає обмежувальних засобів.

Законодавством передбачено заборони на розведення багать у лісах та паркових ділянках. За це передбачено штраф від 1530 до 4590 грн (для звичайних громадян) та від 4590 до 15 300 грн для посадових осіб.

Вогонь можна розпалювати у відкритих для відвідування зонах, на облаштованій для цього ділянці за допомогою мангалу. При цьому потрібно дотримуватись пожежної безпеки.

Раніше "Апостроф Лайф" розповідав про те, як правильно фарбувати яйця вдома на Великдень.

  • Вас також може зацікавити:

Христос воскрес із мертвих: як правильно вітатися на Великдень

Знадобляться лише дві речі: як швидко відмити вікна перед Великоднем

Для чого мити вікна перед Великоднем: пояснюємо прикмети