RU  UA

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Life

Новини

1 липня

20 червня

Всі новини

Чому в ісламі і юдаїзмі заборонена свинина: пояснюємо прикмети і заборони

Свинина є однією з найпопулярніших страв у кухнях низки країн світу, але в деяких державах її вживання заборонено з релігійних міркувань. Йдеться про мусульманські країни, також свинину не їдять юдеї.

"Апостроф Лайф" знався на причинах заборони.

Читайте також: Яка паска — такою буде цілий рік: народні прикмети на Великдень

Згідно з Кораном — священною книгою ісламу — свиня є "брудною твариною", яка пожирає все, аж до власних екскрементів. Самі тварини від цього не страждають, а ось для людини токсини, що накопичуються у свинині, є токсичними.

Крім того, свині є переносниками паразитичного хробака "трихінели". При поганій термічній обробці м'яса личинки паразита можуть потрапити в організм людини, що призводить до трихінельозу.

У Корані (сура 5, аят 3) написано: "Вам заборонено мертвечину, кров, свинину, а також те, що заколото без згадки імені Аллаха". У наступному аяті Корану говориться: "Не їжте багато, а будьте помірні, щоб не зашкодити собі й не обділити бідних. Аллах не любить марнотратних і незадоволений їх непомірними діяннями". З погляду ісламу надмірне вживання їжі вважається гріхом.

У юдеїв, як і мусульман, свинина також є забороненим продуктом. У Корані заборонена їжа називається "харам", а дозволена - "халяль", тоді як у Торі "кошер" - це те, що дозволено, а "треф" - те, що заборонено.

Раніше "Апостроф Лайф" розповідав про те, як правильно фарбувати яйця вдома на Великдень.

  • Вас також може зацікавити:

Христос воскрес із мертвих: як правильно вітатися на Великдень

Знадобляться лише дві речі: як швидко відмити вікна перед Великоднем

Для чого мити вікна перед Великоднем: пояснюємо прикмети