RU  UA

Субота, 6 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Life

Новини

1 липня

20 червня

Всі новини

Слід бути дуже обережним: 8 фраз, які використовують маніпулятори

Серед людей існує чимало маніпуляторів. Якщо ви стикалися з ними, можете помітити, наскільки тонкою може бути їхня тактика в розмові з вами. Вони часто використовують певні фрази, які можуть змусити вас сумніватися у собі.

Про це пише Hackspirit.

Читайте також: Коли не варто вибачатися: сім ситуацій

Наступні 8 фраз підкажуть, чи людина є маніпулятором, чи ні.

"Я не казала цього"

Маніпулятор буде заперечувати, що будь-коли говорив щось, навіть якщо ви чітко пам'ятаєте, коли і де це сталося. Цей трюк часто використовується в ситуаціях, коли вас хочуть змусити засумніватися у власній пам'яті та сприйнятті.

Це не відбувається через забудькуватість чи непорозуміння, це може бути навмисна тактика для контролю та заплутування співрозмовника.

"Ти занадто емоційний (емоційний)"

Ця фраза не є оцінкою вашого емоційного стану. Нею користуються маніпулятори, коли хочуть зняти вину з себе та змусити вас засумніватися у своїх почуттях. Це спритний спосіб уникнути відповідальності та змусити вас виправдовуватися.

"Я пожартував (пожартувала)"

Маніпулятори часто використовують цю фразу. Вона дозволяє спочатку сказати образливу чи недоречну фразу, а потім уникнути наслідків, пославшись на те, що це був жарт. Але варто пам'ятати, що за кожним подібним "жартом" буде відповідь, наслідки якої можуть бути катастрофічними.

"Шкода, що ти так думаєш"

На перший погляд, така фраза може видатися власною думкою, але це не так. Замість взяти на себе відповідальність за свої вчинки, маніпулятори говорять про те, як ви вирішили відреагувати. Це прихований спосіб звинуватити вас.

"Ти що, мені не довіряєш?"

Довіра заробляється послідовними діями, а чи не лише словами. Якщо вам здається, що щось не так, не соромтеся висловлювати свої побоювання та відстоювати свою точку зору.

"Цього ніколи не було"

Маніпулятори використовують цю фразу, коли заперечують, що якась подія чи розмова будь-коли відбувалися. Це змушує вас засумніватися у своєму здоровому глузді. Тому рекомендується зберігати докази того, що сталося.

"Якби ти дійсно любив(а) мене, ти б"

Ця фраза є способом маніпулятора грати з вашими емоціями, щоб отримати те, що він хоче. Це сильна заява, яка може змусити вас засумніватися у своїх почуттях та зобов'язаннях.

"Ти дуже гостро реагуєш"

Маніпулятори використовують цю фразу, щоб підірвати вашу впевненість у собі, щоб їм було легше керувати вами. Не можна дозволяти їм це робити.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як можна швидко і без проблем закінчити суперечку.

  • Вас може зацікавити:

Часто відображає наші звички: тест на визначення енергійної особистості

Який поверх краще підходить для життя: ця відповідь вас здивує

Їх хочуть почути дорослі діти від батьків: шість важливих фраз