RU  UA

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Life

Вабив туристів ще 300 років тому: як дістатися до Манявського водоспаду, що є одним з найвищих в Україні

Манявський водоспад чарує мандрівників своєю величчю та красою ось уже протягом 300 років. Один з найвищих водоспадів в Україні, він вражає уяву стрімким потоком води, що каскадами спадає з висоти 20 метрів. Доїхати до нього можна кількома способами, обравши найзручніший варіант.

Про це далі розкаже "Апостроф Лайф".

Читайте також: Житомирські Мальдіви: сюди з'їжджаються з усієї України на незабутній вікенд

Про сам Манявський водоспад знають ще з 17 століття, саме тоді була перша згадка про водоспад – тоді він був особливо популярним серед паломників, туристів та місцевих. Водоспад розташований в Карпатах поблизу села Манява в Івано-Франківській області.

Фото: etnosvit.com

Існує кілька способів, як можна дістатися до Манявського водоспаду:

  • Автомобілем. Ймовірно, що це найзручніший та найшвидший спосіб. Варто лише ввести у навігатор пункт призначення "Село Манява, Івано-Франківська область" і дотримуватися вказівок стосовно маршруту.

Фото: istockphoto

  • Замовлена екскурсія. Туристичні агентства Івано-Франківська та прилеглих міст часто організовують поїздки до Манявського водоспаду. Потрібно обрати бажаний маршрут – автомобільний або пішохідний, забронювати дату, а також гіда, який супроводжуватиме вас та розповідатиме історію і цікаві факти про місцевість.
  • Громадським транспортом. Від Івано-Франківська регулярно курсують маршрутні автобуси до Маняви. Для цього варто ознайомитися з актуальним розкладом і вибрати зручний час для візиту.

Фото: etnosvit.com

Нагадаємо, раніше ми розповідали прикмети і забобони під час подорожі.

  • Вас також може зацікавити:

Три найбільш недооцінених туристами місця в Україні: де обов’язково треба побувати

Як уникнути перегріву двигуна влітку: 7 правил для водіїв

Куди поїхати під час війни: 10 місць в Україні для ідеального відпочинку