RU  UA

Четвер, 21 листопада
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  41.00
Life

Як поливати баклажани, щоб не гірчили: секрети досвідчених городників

Щоб баклажани не гірчили, перед приготуванням їх можна посолити на пів години, а потім промити чистою водою. Або ж попередити гірчинку правильно поливаючи ці овочі під час вирощування.

Як правильно поливати баклажани інформують на порталі "Ukr.Media".

Так, за словами бувалих городників, варто раз і назавжди запам'ятати важливе правило: баклажани не люблять нестачу води і саме від цього залежить наскільки гіркими будуть плоди.

Читайте також: Бояться чорнобривців, як вогню: від яких шкідників на городі врятує улюблена квітка українців

Тож, аби уникнути такого результату, ці овочі необхідно поливати часто і досить рясно, особливо у період посухи. У перші два тижні після висаджування розсади, це необхідно робити щодня поливаючи однією лійкою 2-3 рослини. Далі полив можна скоротити та поливати один раз у 3-4 дні, а у спекотні дні – раз у два дні. За деякий час норма витрати води повинна підвищиться до однієї лійки на кожну рослину.

Поливають баклажани теплою водою під корінь уникаючи потрапляння води на листя, стебла та овочі, що формуються.

Після завершення кожної процедури, необхідно здійснювати розпушування ґрунту.

Раніше ми писали, що вчені знайшли "магічне" добриво для кабачків.

  • Вас може зацікавити:

Полуниця лежатиме тиждень і не псуватиметься: як правильно зберігати ягоду

Як відлякати птахів від черешні: поради досвідчених садівників

Секрети вирощування перцю: чим підживити рослини у червні