RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Life

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Чому не можна купувати речі до народження дитини: у що вірили наші предки і чому

У багатьох культурах світу існують різноманітні традиції, пов'язані з очікуванням народження дитини. Зокрема наші предки вважали за погану прикмету купувати речі для майбутньої дитини до її народження. Ця віра базується на глибоких і давніх переконаннях, які передавалися з покоління в покоління

Детальніше про це далі розповість "Апостроф Лайф" з посиланням на УНІАН.

Читайте також: Це звертання до духів лісу: як виникла прикмета стукати по дереву і де вона поширена

Чому не радять купувати дитячі речі до народження дитини

В суспільстві побутує подібна прикмета, нібито краще не купувати речі до народження дитини. Зокрема, не рекомендують купляти наперед такі речі, як:

  • одяг (повзунки, бодіки, чепчики, шкарпетки і так далі);
  • візочки;
  • ліжечка;
  • памперси;
  • ванночки.

Вважається, нібито це може перешкодити появі малюка на світ, адже його речі вже встигнуть зайняти злі духи, що потім також можуть супроводжувати дитину по життю.

Ще одна причина полягає в тому, що це може призвести до перервання вагітності та викидня. Зокрема, батьки, котрі мали подібний жахливий досвід, не ризикують купувати одяг для дитини аж до виписки з пологового будинку.

Деякі культури світу також фіксують таке пояснення подібної прикмети: підготовка до появи малюка заздалегідь може привести до "пристріту", що також негативно відобразиться на перших роках життя дитини.

Фото: istockphoto

Що ще не можна купувати до народження дитини

Не тільки одяг для дитинки викликає обережність в народних прикметах. Майбутнім батькам також рекомендують відкласти покупку інших важливих предметів, як-от дитяче ліжечко та візочок.

За народними повір'ями, деякі дії, як-от придбання дитячого візочка чи інших важливих товарів ще до народження дитини, можуть привабити небажану енергію, що негативно позначиться як на здоров'ї малюка, так і на самопочутті мами.

На форумах майбутніх батьків, котрі готуються до народження малюка, часто пропонують використовувати компромісний підхід. Вони схиляються до того, щоб разом із партнером визначитися з моделлю, кольором і функціоналом, наприклад, дитячого візочка на останніх термінах вагітності, але відкласти саму покупку до народження дитини.

Таким чином, після приходу малюка на світ, батько може повернутися до магазину та придбати вже обраний товар, забезпечивши необхідне для малюка, не порушуючи при цьому традиційні вірування.

Фото: istockphoto

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які народні прикмети пов’язані з обручками.

  • Вас також може зацікавити:

Пов’язані з високосним роком: пояснюємо незвичайні народні прикмети і забобони

Що не можна говорити і робити у салоні авто: ці фрази і дії призведуть до нещастя

Важливий елемент домашніх обов’язків: прикмети і забобони про миття підлоги