Великдень у 2024 році відзначається 5 травня, а значить, настає час купувати паски. Але якщо ви вирішили самостійно випекти пасхальний хліб, потрібно вибрати форму для випікання.
"Апостроф Лайф" розбирався в тому, яка форма найкраще підійде.
Читайте також: Яка паска — таким буде цілий рік: народні прикмети на Великдень
Зараз на ринку є такі варіанти:
- металеві;
- паперові;
- керамічні;
- силіконові.
Розглянемо з прикладу паперових і металевих форм.
Метал
Ця форма підходить з таких причин:
- паска в ній добре пропікається;
- така форма довго живе;
- антипригарну форму не потрібно змащувати олією.
Водночас із металевої форми важко дістати готову випічку. У такому разі радять готову паску обгорнути мокрим рушником – як трохи постоїть і можна діставати.
Папір
Причини, з яких варто використовувати паперові форми:
- дешевий матеріал;
- не потрібно змащувати перед випіканням;
- не треба мити — зняв і викинув;
- форма захищає випічку від підсихання, і паска довше не черствіє.
З мінусів: у великій формі паска може не приготуватися і цього не можна побачити.
Раніше "Апостроф Лайф" розповідав про те, як правильно фарбувати яйця вдома на Великдень.
- Вас також може зацікавити:
Христос воскрес із мертвих: як правильно вітатися на Великдень
Знадобляться лише дві речі: як швидко відмити вікна перед Великоднем