Текіла є символом мексиканського духу і гордістю барменів. Тому кожен бажає мати власний секретний метод, як правильно пити цей напій. Багато хто знає класичний метод "сіль-текіла-лимон", проте існує безліч інших цікавих варіацій, які можуть змінити уявлення про цей напій.
Про інші популярні та неординарні способи розповість "Апостроф Лайф".
Читайте також: Ритуали "з градусом": алкогольні прикмети та забобони у різних країнах світу
1. Традиційний мексиканський спосіб
У Мексиці шанувальники міцного алкоголю воліють пити текілу в чистому вигляді, а деякі надають перевагу додаванню свіжовичавлених соків, наприклад, апельсиновий, томатний або яблучний. Зокрема ці соки чудово доповнюють смак напою і використовуються для створення коктейлю "Сангріта". Для цього необхідно:
- 200 мл текіли,
- 150 мл томатного соку,
- 70 мл апельсинового соку,
- 30 мл соку лайма,
- 1 чайна ложка вустерширського соусу,
- сіль, перець,
- соус Табаско за смаком.
Змішайте всі соки в блендері або шейкері, додайте соуси, сіль і перець. Опісля додайте текілу і ретельно перемішайте інгредієнти. Охолодіть готовий коктейль, додавши льоду або поставивши його в холодильник.
Для тих, хто любить закушувати текілу, цікавим поєднанням буде гуакамоле. Ця холодна мексиканська закуска з авокадо, помідорами, часником і лаймом стане чудовим доповненням до міцного напою. Серед фруктів та іншої закуски варто обрати ананас, грейпфрут, сирну нарізку, буріто, кесаділью чи чорні оливки.
2. Текіла з сіллю
Метод "Lick Shoot Bite" особливо популярний практично всюди. Для цього варто лише посипати сіль на руку, випити текілу та лизнути сіль з руки. Опісля – закусити це все шматочком лайма.
Цікаво зауважити, що цей метод виник у XIX столітті під час епідемії грипу в Мексиці, тоді лікарі рекомендували такий спосіб вживання текіли для лікування, додавши сіль і лимон до алкоголю, щоб підкреслити його смак.
3. Бандерита
Цей цікавий мексиканський метод, що швидко набуває популярності, включає "Сангріту", текілу і свіжий сік лайма, розлиті у трьох окремих чарках, які символізують кольори мексиканського прапора. Варто починати із "Сангріти", продовжувати текілою і завершувати все соком лайма.
4. Текіла з перцем
Простий, але пряний та пікантний спосіб вживання. Варто з’їсти невеликий шматок гострого перцю чилі перед тим, як випити алкоголь. Проте цей спосіб не рекомендується тим, хто має проблеми з травленням, оскільки може спричинити біль у шлунку.
5. Текіла з цукром, корицею та апельсином
Цей варіант більш м’який та пропонує поєднати цікаві смаки. Для цього варто нарізати апельсин на шматочки та обваляти їх у цукрі та кориці. Після того, як людина випиває текілу, вона заїдає цим солодким шматочком
Цей спосіб часто зустрічається у європейських барах і є популярним серед тих, хто віддає перевагу менш інтенсивним смакам.
6. Текіла Gold
Цей спосіб вживання напою відрізняється золотистим відтінком і м'яким ароматом. Весь секрет полягає у використанні розтопленого цукру, що згладжує гостроту алкоголю, зберігаючи при цьому характерний смак текіли.
Серед інгредієнтів необхідні лише 100 грамів цукру, дві столові ложки води. Варто висипати цукор у сковороду, додати води та розтопити все до повного розчинення та карамелізації. Подається напій у склянках для "Маргарити" з додаванням карамелі – одна барна ложка на порцію текіли.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому не можна цокатися на поминках.
- Вас також може зацікавити:
Не підуть вам на користь: 5 звичок які шкодять вашому волоссю
Що не можна робити з лляним одягом: три помилки при прасуванні