RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Life

Що робити, коли дитина в депресії: про це мають знати всі батьки

Останнім часом багато людей відчувають депресію — вона не обходить стороною навіть дітей. Депресія виникає з різних причин: тиск з боку старшого покоління (вчителі й батьки), відповідний контент у соцмережах, донедавна пандемія коронавірусу. В Україні причиною депресії у багатьох дітей є війна, яка розв'язана російським керівництвом проти нашої країни.

Видання The Independent з'ясовувало, що в такому разі робити батькам.

Читайте також: Як зменшити вплив негативних новин на психіку: дотримуйтесь наступних порад

Як і у випадку з дорослими, існує багато типів психічних розладів. Вони можуть негативно впливати на дітей та підлітків. Найпоширеніші з них — тривожність і поганий настрій: вони можуть змінюватись від легкого занепокоєння до діагностованих розладів, таких як панічне, ПТСР, труднощі з прихильністю.

Сюди також можна включити жорстоке поводження або зневагу з боку батьків, розлучення батька та матері, домашнє насильство, вживання батьком чи матір'ю алкоголю, або наркотиків тощо. За словами психолога-консультанта Себа Томпсона, існує взаємозв'язок між кількістю несприятливих подій у дитинстві та ймовірністю розвитку психічних розладів.

Інший спеціаліст психотерапевт Рейчел Мелвілл-Томас вважає, що батькам потрібно звертати увагу на дитину. Їм варто турбуватися тоді, коли дитина довго засмучена чи має поганий настрій, а також втрачає інтерес до діяльності, яка їй раніше подобалася.

Раніше "Апостроф Лайф" повідомляв, які є методи боротьби зі стресом під час війни.

  • Вас може зацікавити:

Їх хочуть почути дорослі діти від батьків: шість важливих фраз

Допоможе зрозуміти вашу особистість: цікава оптична ілюзія

Як мотивувати себе до читання: отримаєте задоволення від процесу

Важливо! Матеріал підготовлений журналістом на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Він має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.