RU  UA

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Life

Знаменитий Тунель кохання і бурштинові копальні: що треба побачити на Рівненщині туристу

Рівненщина, мальовничий край на північному заході України, чарує мандрівників своїми неповторними краєвидами, історичними пам'ятками та унікальними природними об'єктами. Тут зібрана велика кількість унікальних місць, що точно вартують уваги мандрівників.

Про це далі розкаже "Апостроф Лайф".

Читайте також: Вабив туристів ще 300 років тому: як дістатися до Манявського водоспаду, що є одним з найвищих в Україні

Тунель Кохання: коридор, що з'єднує серця

Тунель Кохання - це справжня легенда Рівненщини, місце, де панує атмосфера романтики та єднання. Цей унікальний зелений коридор, що утворився внаслідок природного переплетення гілок дерев над залізничною колією, набув статусу магніту для закоханих пар.

Точне місце розташування – біля села Клевань, Рівненська область. Ідеальне місце паломництва для закоханих пар та туристів.

Відрізок залізничної колії протяжністю близько 4 кілометрів щодня стає свідком щирих емоцій та зворушливих моментів. Тут закохані освідчуються одне одному, роблять романтичні фото, а просто прогулянки мальовничим тунелем дарують відчуття єднання з природою та одне з одним.

Попри популярність Тунелю Кохання, тут завжди можна знайти спокій та єднання з природою. Відсутність натовпу, тиша, що переривається лише звуками потяга, що проїжджає рідко, та спів птахів створюють мальовничу атмосферу, де можна насолодитися красою природи.

Фото: Depositphotos

Бурштинове серце України: відкрийте для себе копальні Клесова

На Рівненщині, в селі Клесів, прихований справжній скарб - бурштинові копальні, що справедливо вважаються столицею бурштину України. Цей унікальний природний об'єкт, розташований за адресою Чайковського 32А, чарує мандрівників з усього світу.

Копальні Клесова вартують вашої уваги з кількох причин:

  • Найглибший у Європі гранітний кар'єр: відкрийте для себе велич величних гранітних стін, що сягають глибин 40 метрів.
  • Незабутні екскурсії: зануртеся в цікаву історію бурштину, дізнайтесь про його видобуток та обробку.
  • Квадроцикли та мальовничі краєвиди: покатайтесь на квадроциклі по мальовничих околицях Клесова, насолоджуючись неймовірними краєвидами Полісся.

Крім того, біля Клесова прихована справжня перлина – таємниці озера з бірюзовою водою точно зацікавлять тих, хто любить спостерігати за спокійним плесом води. Цей чудовий куточок, відомий лише місцевим жителям, пропонує можливість освіжитися в прохолодній, кришталево чистій воді.

Фото: Depositphotos

Губківський замок - місце, де історія оживає.

На березі річки в селі Губків височіє величний Губківський замок, свідок бурхливої історії Волині. Збудований у XV столітті, він і донині вражає своєю архітектурною досконалістю, вважаючись одним з найвидатніших зразків оборонного зодчества.

Замок, названий на честь села, протягом століть пережив чимало випробувань. Тричі його руйнували під час воєн, останній раз - шведи на початку XVIII століття. З того часу фортеця не була відбудована, але й досі зберігає велич минулих часів.

Завдяки своїм витонченим пропорціям та гармонійній композиції Губківський замок вважається однією з найдосконаліших фортець у волинській школі оборонних комплексів. Його мури, вежі та бастіони й досі вражають своїми масштабами та величчю.

Фото: Depositphotos

Острозький замок: велич князівського роду

У місті Острог на вершині 20-метрового пагорба величним велетнем височіє резиденція князів Острозьких. Цей історичний комплекс, що сягає корінням у XIV століття, є справжньою перлиною української архітектури та свідком славетної історії княжого роду Острозьких.

Особливої уваги заслуговує Вежа Мурована, унікальна споруда, що вражає своїми масивними стінами, товщиною до 2,6 метрів. Ця вежа, зведена в XV столітті, служила першою оборонною лінією Острозького замку. Сьогодні в стінах Вежі Мурованої відкрито музей, де відвідувачі можуть поринути в атмосферу середньовічного Острога. Експозиція музею знайомить з історією князів Острозьких, їхнім внеском у розвиток культури та освіти України, а також з архітектурними особливостями замкового комплексу.

Фото: Depositphotos

Дубенський замок: величний страж історичної величі

У місті Дубно на Рівненщині височіє величний Дубенський замок, мовчазний свідок бурхливої історії України. Збудований у XV столітті, він вражає своїм величним виглядом та ідеальною збереженістю, адже за всю свою історію замок ніколи не був здобутий штурмом.

Сьогодні на території Дубенського замку розташований музей Історії тортур і покарань, де можна дослідити жахливі реалії минулого та побачити експонати, що розповідають про страшні методи покарання в середньовічній Європі.

Фото: Depositphotos

Зелений Дуб: подорож у часи середньовіччя з комфортом

У куточку Рівненської області, на межі з Тернопільською, вас чекає Зелений Дуб - унікальна садиба, що поєднує в собі історичну велич та сучасний комфорт.

Однією з родзинок Зеленого Дуба є середньовічна водонапірна башта, перетворена на затишні апартаменти для туристів. Цей незвичайний варіант проживання ідеально підходить для двох осіб, які шукають незабутніх вражень та романтики.

Фото: Depositphotos

Нагадаємо, раніше ми також розповідали про три найбільш недооцінених туристами місця в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Житомирські Мальдіви: сюди з'їжджаються з усієї України на незабутній вікенд

Куди поїхати під час війни: 10 місць в Україні для ідеального відпочинку

Де в Україні можна відпочити на фермі: найбільші "ягідні" локації