Коли ми приходимо додому з продуктами, першим ділом всю їжу ми розкладаємо по своїх місцях. Щось кладемо в холодильник, а дещо залишаємо просто на кухні. Куди ж краще покласти банани, щоб вони довго не псувалися?
"Апостроф Лайф" зібрав поради де потрібно зберігати банани.
Читайте також: Де краще розмістити мікрохвильову піч на кухні: важливі правила
Банани краще зберігати не в холодильнику, а за кімнатної температури, на кухні фрукти пролежать свіжими значно довше.
Зберігання в холодильнику:
- прискорює псування бананів;
- робить їх м'ясистими та коричневими;
- погіршує смак.
Сприятлива температура для зберігання - 18-20°C., тоді банани дозрівають рівномірно і зберігають свіжість довше.
Поради для зберігання бананів на кухні:
- приберіть фрукти якомога далі від прямих сонячних променів;
- не кладіть банани поруч із яблуками та грушами, бо вони виділяють етилен, що прискорює дозрівання бананів;
- оберніть хвостики бананів харчовою плівкою або фольгою, це сповільнює процес дозрівання;
- підвісьте банани за хвостик, це зменшує тиск на них і сповільнює процес псування;
- у магазині купуйте зелені банани, вони довше зберігаються і дозріють вдома, коли вам це потрібно;
- використовуйте стиглі банани в першу чергу;
- нарізані банани можна збризнути лимонним соком, щоб уповільнити потемніння.
Про те не слід забувати, що стиглі банани з коричневою шкіркою все ще їстівні, хоча їхній смак і текстура можуть трохи відрізнятися.
Зберігання бананів у коробках:
вибирайте картонну коробку з отворами для вентиляції, але не надто велику, щоб банани не лежали занадто щільно.Слід уникати пластикових контейнерів Вони можуть створювати конденсат, який сприяє утворенню цвілі.
Раніше ми писали, які існують прикмети під час випікання.
- Вас може зацікавити:
Молоток не потрібен: як почистити фісташки за кілька хвилин
Секрети француженок: для чого заливати олію у раковину
Секрети весняного прибирання: для чого господині використовують перекис водню