RU  UA

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Life

Знаменитий замок Любарта і Шацькі озера: найкрасивіші місця Волині. Фото

У Волинській області безліч мальовничих локацій, на яких можна гарно відпочити впродовж вікенду.

"Апостроф Лайф" підготував добірку курортів на Волині, де ви можете відпочити разом із родиною.

Читайте також: Знаменитий Тунель кохання і бурштинові копальні: що треба побачити на Рівненщині туристу

Історико-культурний заповідник "Старий Луцьк"

Це вважається головною перлиною Луцька. На території заповідника до сьогоднішнього часу збереглися середньовічний замок, оборонна синагога і костел XVII століття. Також до себе увагу привертає "будинок з химерами" - локація, яку варто окремо відвідати кожному туристу.

Будинок архітектора Голованя

"Будинок з химерами" належить волинському скульптору Миколі Голованю. Унікальна будівля, яка отримала звання архітектурного пам'ятника.

Природний парк "Прип'ять-Стохід"

Територія комплексу складається з піщаних дюн, болотистих водойм, чистих озер і густих лісів. Річки здивують вас дивовижними лабіринтами та запропонують гарні маршрути для сплавів на байдарках.

Резиденція князів Радзивілів

Замок раніше був резиденцією багатої родини Великого князівства Литовського. Легенди свідчать, що в стінах палацу до сих пір зберігається сімейне золото. Сама резиденція використовується як психіатрична лікарня, однак туристи можуть відвідати частину будівлі.

Шацький національний природний парк

Унікальний комплекс озер, а найпопулярніше з них - Світязь. Сотні туристів приїжджають сюди аби покупатися, зібрати гриби та наловити риби.

Музей історії сільського господарства Волині

У цій локації ви не лише дізнається про історію та культуру регіону, а також матимете змогу покататися на конях, спробувати попрацювати старовинними знаряддями праці, та скупатися в ставку.

Музей-садиба Лесі Українки

Саме у цій локації деяку частину свого життя провела українська поетеса Леся Українка. Під час Другої Світової війни оригінальну будівлю зруйнували, але згодом була проведена реставрація.

Зимненський монастир

Монастир, який заснував князь Володимир у 1001 році, складається з оборонних стін з вежами, Успенської церкви, підземної церкви Святого Варлаама. Ключова перлина у монастирі - чудотворна ікона Божої Матері.

Заповідник "Поле Берестецької битви"

На території є музей, стоять Свято-Георгіївський собор і старовинна дерев'яна церква. Під землею - справже підземне місто зі своїми таємними ходами та гробницею.

Природний парк "Цуманська пуща"

Територія комплексу поділяється на безліч заказників, де ви можете покататися верхи, позбирати гриби, відпочити на березі річки або поплавати на човні.

Раніше ми розповідали, як дістатися до Манявського водоспаду.

Вас може зацікавити:

Житомирські Мальдіви: сюди з'їжджаються з усієї України на незабутній вікенд

Куди поїхати під час війни: 10 місць в Україні для ідеального відпочинку

Де в Україні можна відпочити на фермі: найбільші "ягідні" локації