RU  UA

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Life

Шацькі озера, Диканька і не тільки: найкращі веломаршрути в Україні

В Україні, попри російську агресію, є безліч унікальних веломаршрутів, які підходять для всієї родини — від парків у великих містах до природних чудес природи.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

Читайте також: Знаменитий замок Любарта та Шацькі озера: найкрасивіші місця Волині. Фото

Замки Львівської області

Цей туристичний маршрут відомий під назвою "Золота Підкова". Три найвідоміші замки розташовані у Підгірцях, Золочеві та Олесько Львівської області.

Ви проїдете через мальовничі українські села, де можна купити свіже молоко, а також через ліси та вздовж озер. Починати поїздку краще із Золочева, а закінчувати у Львові. Дорогою варто відвідати Унівську Лавру та замок у Свіржі, на поїздку рекомендується витратити три дні.

Шацькі озера

Включають 30 озер, між якими лежить основний маршрут. Подорож варто розпочати із Ковеля Волинської області. Під час поїздки ви можете відвідати село Мельники, а звідти вирушити насолоджуватися красою озер Люцимер, Світязь, Перемут. Ну і звичайно ж, Пісочне озеро з широким берегом і великими соснами.

Буцький каньйон

Розташований у Черкаській області. Щоб туди потрапити, треба спочатку дістатися Жашкова. Дистанція до каньйону — близько 30 кілометрів на один бік.

Цей каньйон починається за 800 м нижче греблі колишньої Буцької ГЕС, поряд розташований водоспад Вір. Довжина каньйону близько 2,5 км, ширина – 80 метрів.

Диканька

Це маленьке містечко в Полтавській області відоме завдяки творам Миколи Гоголя. Ви можете побачити Тріумфальну арку, яка була збудована у 1820 році на честь візиту царя Олександра I, а також Кочубеївські дуби, вік яких становить 600-800 років.

Печерні міста у Карпатах

Цей маршрут розташований у Прикарпатті. Одна з точок маршруту — село Розгірче, де розташовані печерні монастирі. Також рекомендується відвідати "Скелі Довбуша" – вони розташовані на висоті 668 метрів над рівнем моря.

Тунель кохання

Розташований у Клевані Рівненської області. З цим місцем пов'язано чимало прикмет: наприклад, коли ним проїжджає поїзд, закохані повинні поцілуватися і неодмінно загадати бажання.

Раніше ми розповідали, як дістатися до Манявського водоспаду.

  • Вас може зацікавити:

Житомирські Мальдіви: сюди з'їжджаються з усієї України на незабутній вікенд

Куди поїхати під час війни: 10 місць в Україні для ідеального відпочинку

Де в Україні можна відпочити на фермі: найбільші "ягідні" локації