RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Life

Новини

11 вересня

16 серпня

6 серпня

5 серпня

1 серпня

30 липня

29 липня

26 липня

1 липня

20 червня

Всі новини

Не лише Сардинія і Корсика: 12 островів Європи, куди їдуть туристи

Літо, і особливо серпень, час відпусток для жителів Європи. Серед туристичних тенденцій останніх років - острови.

Туристичне видавництво Lonely Planet склало список із 12 островів Європи, на які варто звернути увагу під час літньої відпустки.

Читайте також: Знаменитий замок Любарта та Шацькі озера: найкрасивіші місця Волині. Фото

1. Корчула, Хорватія. Острів розташований за 3 км від материка. Туристів зацікавлять середньовічні міста острова. Там можливо прогулятися як серед готичних, ренесансних і барокових палаців до простих кам'яних котеджів і фермерських будинків. На цьому острові можливо прогулятися на велосипеді, ближче познайомившись з місцевими культурними та релігійними традиціями.

2. Скіатос, Греція. Зелений острів з сосновим лісом. Він є батьківщиною грецького письменника XIX століття Александроса Пападіамантіса та ключовим місцем під час грецької війни за незалежність. Розташований недалеко від материкової Греції, на півдорозі між Афінами і Салоніками. Цікавий острівною архітектурою. Там ви знайдете ідеальні пляжі, оточені горбистими оливковими гаями.

3. Сардинія, Італія. Популярне місце відпочинку. Там чекає дика пригода із карколомними прибережними стежками та вражаючими скелястими бухтами, суворими горами та овечими районами, віддаленими селами на вершинах пагорбів, неолітичними гробницями та середньовічними містами, пронизаними таємницями.

4. Корсика, Франція. Суттєво відрізняється від материка: звичаями, культурою, кухнею та мовою. Природний ландшафт Корсики калейдоскопічний. Його піщані пляжі та бухти, густі ліси і зелені долини, пилкоподібні гірські хребти і скелясті миси – рай для любителів активного відпочинку.

5. Менорка, Іспанія. Вона оголошена біосферним заповідником ЮНЕСКО ще 1993 року, являє собою мікс сільських готелів, загадкових руїн бронзової доби, хвилястих водно-болотних угідь, прибережних стежок з ароматом сосен і найвишуканіших пляжів країни. Цей острів користується популярністю.

6. Сааремаа, Естонія. Найбільший острів країни може пишатися лісами, скелястими морськими берегами та невеличкими селами. Один із найбільш вражаючих замків країни височіє над мальовничим містом Курессааре – найбільшим поселенням острова. Сааремаа також відомий своєю кухнею.

7. Лофотенські острови, Норвегія. Цей острів описав французький письменник Жюль Верн у своєму класичному науково-фантастичному пригодницькому романі "Двадцять тисяч льє під водою". Риболовля, сільське господарство і туризм визначають пори року на цьому суворому ланцюжку островів, де течія Гольфстріму забезпечує м'яке тепло, яке не має аналогів будь-де ще за Полярним колом.

8. Готланд, Швеція. Відомий як "Королева Балтики", Готланд – це чарівний острів, де середньовічні міста та церкви є сусідами з піщаними пляжами та дюнами, скульптурними морськими скелями, пишними луками та тихими селами. Це найбільший острів Швеції, розташований у Балтійському морі приблизно на півдорозі між материковою Швецією та Естонією.

9. Тексель, Нідерланди. Там очікують широкі пляжі з білим піском, природні заповідники, багаті на дику природу, залиті сонцем ліси і химерні села. Колись це була головна зупинка для кораблів, що прямували в Азію, Африку і Північну Америку (тут почалася і закінчилася перша торгова місія в Ост-Індію).

10. Острови Сіллі, Англія. На острові зберігається екологічний рай, де субтропічні сукуленти, пустельні кактуси і пальми в стилі Сейшельських островів ростуть біля пляжів. Острови розташовані за 45 км від південно-західного берега Корнуолла в Атлантичному океані.

11. Острів Скай, Шотландія. Другий за величиною острів Шотландії, розташований на Внутрішніх Гебридських островах. До мальовничих гір і горбистих боліт Скай легко дістатися мостом з материка. Можливо також відвідати казкові замки,рибальські сіла та безлічі музеїв.

12. Ініс Мор, Ірландія. Найбільший з трьох Аранських островів у затоці Голуей. Острів відомий традиційною музикою, та жвавим календарем фестивалів і заходів. Тут можна просто прогулятися або покататися на велосипеді, долучитися до йога-ретриту чи навчитися плести традиційний кошик.

Раніше ми розповідали, як дістатися до Манявського водоспаду.

  • Вас може зацікавити:

Житомирські Мальдіви: сюди з'їжджаються з усієї України на незабутній вікенд

Куди поїхати під час війни: 10 місць в Україні для ідеального відпочинку

Де в Україні можна відпочити на фермі: найбільші "ягідні" локації